ΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΣ ΜΑΣ

Tristan Noirot-Nérin, Product Designer

Γεννημένος στο Παρίσι, ο Τριστάν ακολούθησε από νωρίς το πάθος του για design, ξεκινώντας με τις αντίστοιχες σπουδές στο Strate College Designers του Παρισιού. Το 2007, γοητευμένος από την ποιότητα και τις μεθόδους της Ιταλικής Art & Design σκηνής, αποφάσισε να μετακομίσει στο Μιλάνο, όπου φοίτησε στην Πολυτεχνική Σχολή για Design προκειμένου να βελτιώσει περαιτέρω τις δεξιότητές του και να πειραματιστεί με τις νέες τάσεις. Αμέσως μετά την αποφοίτηση του, συναντήθηκε με τον αρχιτέκτονα Marco Merendi, με τον οποίο και συνεργάστηκε για πέντε χρόνια σε διάφορα σχεδιαστικά και αρχιτεκτονικά project. Σήμερα βρίσκεται στο Παρίσι, όπου έχει δημιουργήσει την δική του επιχείρηση δημιουργώντας projects και συνεργασίες από όλο τον κόσμο.

Athanasios Babalis, Product Designer

Ο Θανάσης Μπάμπαλης είναι σχεδιαστής προϊόντων με έδρα την Θεσσαλονίκη. Σπούδασε βιομηχανικό σχεδιασμό προϊόντων και επίπλων στο London Metropolitan University και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Royal College of Art στο Λονδίνο, Αγγλία. Η επαγγελματική του καριέρα ξεκίνησε στο Λονδίνο και συνεχίστηκε στην Νέα Υόρκη, όπου δούλεψε για επτά χρόνια σε εταιρείες όπως η Dimensional Media Associates Inc. και η Dakota Jackson Inc.. Το 2003 επέστρεψε στην Ελλάδα και άνοιξε το δικό του σχεδιαστικό γραφείο όπου, μέχρι σήμερα, σχεδιάζει για ένα μεγάλο εύρος πελατών. Το 2005 ξεκίνησε παράλληλα, την ακαδημαϊκή του καριέρα διδάσκοντας Σχεδιασμό Προϊόντων στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και στο ΤΕΙ Θεσσαλίας. Σήμερα συνεχίζει να διδάσκει στην σχολή ΑΚΤΟ και στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Πολλές σχεδιαστικές δουλειές έχουν βραβευτεί από Διεθνείς και ελληνικούς οργανισμούς και εταιρείες: όπως τα βραβεία WWWWR awards by the Dieline (USA 2015), τα βραβεία ΕΒΓΕ (GR 2011), το βραβείο Dieline Award 2010 (USA), το βραβείο Green Good Design 2011 (USA), το βραβείο καινοτομίας από το British Standards Institute (1996), το βραβείο Royal Society of Arts (UK 1994 and 1995), βραβείο του Υπουργείου Ανάπτυξης (2007), διάκριση σε καλλιτεχνικό διαγωνισμό της Τράπεζας της Ελλάδος (2007), πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό Furnidec – Hellexpo (GR, 1994 and 1995), πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό Dromeas SA design competition (GR, 2006) etc.
Έχει εκθέσει πολλές φορές την δουλειά του στο Λονδίνο, Παρίσι, Νέα Υόρκη, Σικάγο, Σαιντ Ετιέν, Ντουμπάι, Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.ababalis.com

George Bosnas, Product Designer

Ο Γεώργιος Μπόσνας, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Μετά από τις σπουδές του στο τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου, συνέχισε με το μεταπτυχιακό του στον βιομηχανικό σχεδιασμό στην SPD Politecnica Di Milano. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα και στην Θεσσαλονίκη, δείχνει το ενδιαφέρον του και την τάση του στον σχεδιασμό φωτιστικών, επίπλων αλλά όχι μόνο· Συνεργάζεται με τοπικές βιομηχανίες και παραγωγούς και συμμετάσχει στην 100% London το 2013. Διαρκώς πειραματιζόμενος σε κάθε ευκαιρία, προσπαθεί να βρει σχεδιαστική διέξοδο αλλά και να πετύχει τους προσωπικούς του στόχους.